Seminar "De la ruina la tabara de vara"

Noul an a debutat cu implicarea activa a membrilor asociatiei in proiecte privind dezvoltarea locala si cooperarea cu organizatii internationale cu scopuri asemanatoare. Astfel, in perioada 5 la 7 ianuarie s-a desfasurat in Brezoi, la initiativa FCDL Brezoi (membru al "Eco-Nomadic School"), seminarul civic "De la ruina la tabara de vara".

Au participat organizatii neguvernamentale din Anglia, Franta, Germania si voluntari din îa trei tari europene, respectiv Italia, Ungaria si Cipru : Agency (Kim, Doina, Eirini, Martha, Sam, Nick, Michael), AAA (Leo, Sara, Catherine, Benoit, Frederique, Constantin), Myvillages (Kathrin, Fanny, Al Dihnni, Fabio), FCDL (Mircea, Theo, Mihaela, Gigi, Bogdan, Radu, Alex/studioBasar).

Discursurile participantiilor au fost incitante, stimulâ creativitatea si schimbul de idei dintre persoane si organizatii ce sustin dezvoltarea unei Europe dincolo de diferentele culturale si fara discriminare. Prezentarile din domeniul practicilor ecologice au atras cele mai multe dezbateri, unele chiar pâ la ore tâii din noapte.

Deloc surprizatoare a fost si implicarea gazdelor evenimentului, familia Andreea si George Ispas, administratorii pensiunii .Vultureasa., care implementeaza cu succes practici ecologice îafacerea lor.

Ideile pentru valorificarea potentialului .odailor. au fost numeroase si diverse, cu un predominant caracter practic, ca urmare asteptam cu nerabdare publicarea rezultatelor seminarului.