BREZOI, o noua adresa turistica

Brezoiul este un oras de munte, mic, circa 7000 de locuitori, situat īn Carpatii Meridionali la confluenta Lotrului cu Oltul, la o altitudine medie de 400 m si la o distanta de 200 km de Bucuresti, 70 km de Sibiu, 35 km de Rm. Vālcea. El constituie punctul de plecare pentru numeroase trasee turistice marcate ce strabat muntii Lotrului, Capatānii si masivul Cozia. De asemenea, Brezoiul este o excelenta «baza» de plecare īn calatorii mai lungi spre vechile burguri transilvane sau spre mānastirile Olteniei.
    Orasul este inconjurat de paduri si vai īn care sunt raspīndite sate sau locuinte sezoniere - asa numitele « odai » care pastreaza īnca izul arhaic al vietii taranilor din zona montana si submontana. Īn paduri pot fi īntīlnite frecvent toate speciile de vānat mare de la noi din tara: urs, lup, mistret, cerb, caprior, capra neagra, rās.
     Lacurile de acumulare si vaile adiacente sunt populate cu speciile de pesti specifice apelor de munte: pastrav, clean, mreana, scobar, ce pot face deliciul unor partide de pescuit.
    Clima generoasa, montana, cu aerul curat, lipsita de vānturi puternice, de zile caniculare, sau de geruri naprasnice, constituie un foarte bun remediu īmpotriva surmenajului si stresului cotidian. Putem gasii zone cu microclimat aparte, ce nu s-a schimbat de mii de ani. Flora, foarte variata, abunda īn specii rare sau unice.Floarea de colt o gasim aici la cea mai joasa altitudine din Europa (500 de metri).
    Cazarea se poate face īn pensiuni si la case acreditate pentru primirea de turisti, dotate cu tot confortul necesar: baie, dus, W.C., spatii de joaca pentru copii, parcare.
    Bucataria traditionala sau moderna, īn functie de optiunea fiecaruia, este bazata pe produse naturale proaspete obtinute īn gospodarie.

Drumetii montane

- īn muntii Lotrului, Capatīnii sau īn masivul Cozia, recomandate unor grupuri de 5-10 persoane, ce vor trai īmpreuna pe toata aceasta perioada. Un ghid specializat va va īnsoti pe traseu. Īn functie de optiunea dumneavoastra veti dormi īn cabane, la stāni, īn cort sau sub cerul liber. Daca voiti sa schimbati un program, pentru ca el este prea greu sau prea lung, nimic mai simplu: suntem gata oricānd sa va oferim alternative.

Foto-safari

- Aparatul de fotografiat poate fii cea mai eficienta arma de vānatoare. O salbaticiune odata prinsa pe pelicula va fi a noastra, o vom avea īntotdeauna. Acesti munti, īnca foarte putin vizitati ne pot oferi momente unice, fotografii spectaculoase. Īnsotiti de ghizi montani ce sunt si vānatori īn acelasi timp sucesul este asigurat.

Vacante culturale

« Granita» īntre burgurile transilvane ce pastreaza īnca aerul medieval si mānastirile si satele Olteniei este foarte la īndemāna. Īn cāteva zile aveti posibilitatea de a vizita ceea ce, poate, v-ar lua cāteva saptamāni. Aici sunt prezentate cateva date si imagini ale unor biserici din zona, datand din secolul XVII.

Mai sunt posibile si vacante la o stāna sau la «odai», ceea ce constituie o experienta unica in descoperirea « Romāniei profunde» - petrecerea unei scurte vacante īn natura, traind la fel ca īn urma cu 100 de ani: fara apa curenta, electricitate, telefon. Īntr-o liniste deplina puteti picta, citi, medita. Totul este īnsa bine ales, avānd īn apropiere un izvor, lemne pentru foc si posibilitatea de a va īncalzii, prepara si procura hrana. Iar noi ramānem īntotdeauna īn legatura cu dvs.

Excursii montane (cu bicicleta, pe cai sau cu caruta)

- Este foarte usor de strabatut muntii, sa descoperi apoi satele Marginimii Sibiului, ori mānastirile si satele Olteniei, īn saua unui cal. Animalele sunt foarte docile si obisnuite cu muntele. Traseele le vom stabili īmpreuna īn functie de dorinta, experienta si timpul dvs. Nu ati īncalecat niciodata un cal ? Nu-i nimic, puteti īnvata aici. De asemenea, se pot parcurge aceste trasee si folosind Mountain Boke, dupa preferinte.

Datorita atractiei zonei si peisajului natural, deja in ultimii ani grupuri mai mari sau mai mici de turisti indrazneti au incercat aceasta varianta. Mai multe informatii si poze de pe parcursuri puteti vedea pe aceasta pagina dedicata.

Agrement

Pe langa cele descrise mai sus, Brezoiul ofera si alte momente placute de petrecere a timpului, precum pescuitul, plimbari cu barca pe lacurile de pe Olt si Lotru, discoteci, restaurant.

Persoana de contact:

Dl. Onica Mircea
E-mail: comunitatea@fundatiabrezoi.ro
Tel/Fax: 0250 - 778 331
Mobil: 0744 - 313 135

Sus

Meniu

Drumetii montane

Foto-safari

Vacante culturale
Excursii montane (cu bicicleta, pe cai sau cu caruta)
Agrement